torstai 28. joulukuuta 2017

Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut (Hanna Kauppinen 2016)

"Mila etsii täydellistä kirjaa. Hän asuu antikvariaateissa, kantaa omaisuuttaan olkalaukussaan ja hengittää kirjapölyä.
Kun kaupunkiin avataan uusi kirjakauppa, Mila löytää läheisyyttä ja ymmärrystä tarinoiden lisäksi myös ihmisistä. Herra H:n omalaatuinen kauppa vetää Milaa puoleensa magneetin lailla, samoin tähtihilesilmäinen Toni.

Sekä Milan että kirjakaupan tulevaisuus joutuu vaakalaudalle, kun kaupungin rauhaa astelee uhkaamaan herra Kunnas. Hän löytää vaarallisia ajatuksia ja noituutta juuri sieltä, mistä haluaa niitä etsiä."

Tässä on siis Nuori Aleksis palkinnon voittanut Hanna Kauppisen Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut. Odotukseni kirjasta olivat korkealla, koska raadissa ollessani olin ehtinyt lukea niin hyviä kirjoja, ja tätä en ehtinyt kesällä lukea, vaikka kuulin myös kehuja siitä jo silloin.
Lisämielenkiintoa lukemiseen toi kirjailijan nuori ikä!

Voisin alkaa kertoa kirjan juonesta, mutta mielestäni se ei kannata. Itse luin kirjan tietämättä siitä mitään, ja se on joskus ihan hyvä ratkaisu :)

Sivu 5: "Minä olin metsästäjä.
Minä tunsin saaliini tavat. Ne pesivät kirjahyllyissä ja yöpöydillä. Uutuuksiin en aikonut koskea. Siistit kulmat ja ehjät kansipaperit ajoivat minua kauemmas. Minä etsin kulumaa ja arvoa, joka mitattiin rakkaudessa."

Kirjailijan nuoren iän olisi ehkä pystynyt päättelemään siitä, että kirja vaikuttaa nuortenkirjalta, vaikka onkin aikuisten kirja. Muuten Kauppinen on mielestäni onnistunut kirjassaan erinomaisesti! Monet aikuisetkaan kirjailijat eivät osaa kirjoittaa yhtä hyvin ja kirjassa on jotenkin ainutlaatuinen tunnelma! Myöskään nuortenkirjamainen tunnelma kirjassa ei mielestäni haittaa vaan enemmänkin se luo taijanomaisuutta kirjaan.

Tätä kirjaa kuvaisi hyvin sana taijanomainen. Kuvailu luo maagisen tunnelman. Rakastan kirjan eri henkilöitä, plussaa myös aasista, koiranpennuista ja muista omituisista otuksista!
Milan ja Tonin ystävyydessä on jotain hyvin suloista ja jäin miettimään mihin heidän tiensä vievät kirjan lopun jälkeen. Kirjan aiheet mielestäni erottavat kirjan suuresta kirjojen merestä. Kirjat jotka kertovat kirjoista ovat mielenkiintoisia. Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut esittelee erittäin mielenkiintoisen ajatuksen siitä, että jokaisella on oma juuri hänelle tarkoitettu kirja, jonka lukemista on odottanut koko elämänsä. Toinen kirjoista ja tarinoista kertova kirja, joka vielä odottaa hyllyssä lukemista on Mustesydän.

Kirjan kannelle täytyy myös antaa ehdottomasti plussaa! Aivan ihana tuo kansi, joka koristaa nyt myös minun omaa kirjahyllyäni! Suosittelen lukemaan :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti