sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Vampyyripäiväkirjat 2 Sielunkumppani (L. J. Smith 1991/2011)

"Kuolettavaa intohimoa ja elämää suurempaa rakkautta.

Koulun suosituin tyttö Elena Gilbert on seurustellut usein. rakastunutkin monesti, mutta kukaan ei saa häntä tuntemaan niin syvästi kuin salaperäinen Stefan.

Kun Stefania syytetään Fell´s Churchin pikkukaupungin verisistä rikoksista, Elena pitää sielunkumppaninsa puolta, vaikka joutuukin kaikkien hyljeksimäksi. 

Sen sijaan että pakenisi, Stefan jää henkensä kaupalla suojelemaan rakkaitaan, vaikka pystyy hädin tuskin suojelemaan Elenaa itseltään.

Voiko suuren rakkauden tähden vaarantaa kaiken- jopa oman henkensä?"

Mystisiä tapahtumia metsässä, kaivolla, koulussa ja jokapuolella...
Stefan on kateissa ja Elena tekee kaikkensa löytääkseen hänet. Elena ja ystävät löytävät hänet vanhasta kaivosta Damonin jäljiltä. Salaisuus on vähällä paljastua. Varsinkin kun joku on varastanut Elenan päiväkirjan ja Damon tekee kaupungissa temppujaan...


 Voihan :( Luulen että tämä kirja ei oikein sovi oikein mihinkään lukuhaasteen kohtaan. Nooh jokatapauksessa... Vampyyripäiväkirjojen toinen osa kirjana on näinkin tylsästi sanottuna kuin ihan ok. Olen edelleen sitä mieltä että tv sarja on paljon parempi kuin kirjasarja. En kuitenkaan sano missään nimessä että kirja olisi huono.  Ehkä ajattelen kirjasta niinkuin ajattelen juuri siksi että olen katsonut sarjaa ensin. Hahmot ja tapahtumat ovat niissä hyvin erilaisia. Varsinkin Elena ja Damon on mielestäni kuvattu molemmissa hyvin erilaisiksi. Myös osa paikkojen ja ihmisten nimistä on erilaisia. (Esim. Fell´s Church on sarjassa Mystic Falls) Kirjan arviointia häiritsee nyt suunnattomasti se että olen vertailemassa kirjasarjaa kokoajan tv sarjaan... Ehkä jätän kirjan arvioinnin tähän ja sanon että se on kirjana hyvä ja siinä tapahtuu paljon jännittäviä asioita. Teksi on helppolukuista ja kirjan sain nopeasti luettua.

Sivuja: 191
Arvosana: 8

 Lukunäyte s.181!!

"Stefan, auta!" hän kirkaisi. 
Mutta huuto ei muuttunut ääneksi. Sen sijasta hänen keuhkoihinsa, hänen sisäänsä syökyi väkisin jääkylmää vettä. Hän rimpuili sitä vastaan, mutta ryöppy oli liian vahva. Hänen nytkähtelynsä muuttui rajummaksi, sekavammaksi, ja sitten se lakkasi. Sitten kaikki pysähtyi."

Suosittelen ekan osan lukeneille :) (Ja jännityksestä pitäville)
Sarjasta vielä sen verran että suosittelen kaikille jotka ovat tarpeeksi vanhoja sitä katsomaan.<3 Juoni on hyvä ja näyttelijät uskomattoman hyviä :-)( Erityisesti Nina Dobrev joka Elena Gilbertin lisäksi näyttelee julmaa kaksoisolentoa Katherine Pierceä:))

Laittakaahan muuten rohkeasti palautetta tai kommentteja blogista. Onko esimerkiksi jotain mistä haluaisitte  minun vielä mainitsevan teksteissä kirjoja arvioidessani?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti