lauantai 27. kesäkuuta 2015

Tähtiin kirjoitettu virhe (John Green 2012)

"Minä olen kranaatti. Haluan vain pysyä kaukana kaikista ja lukea kirjoja ja ajatella ja olla teidän kahden kanssa, koska en mahda mitään sille, että te joudutte kärsimään. Te olette pakostakin mukana."

"Kilpirauhassyöpää sairastava 16-vuotias Hazel on onnekas saatuaan mutaman lisävuoden. Elämä tuntuu soljuvan sormien lomitse, kunnes hän tapaa Augustuksen."

"Olisi etuoikeus, jos sinä särkisit sydämeni."

"Poika on päättänyt voittaa omakseen tytön, jonka sydämen on siihen saakka täyttänyt muuan arvoituksellisesti päättynyt romaani."

"Maailma ei ole toiveidentoteuttamistehdas."

"Hazelin elämän käsikirjoitus menee uusiksi. Vaikka kirjallisia salaisuuksia ratkova matka Amsterdamiin osoittautuu pettymykseksi, Hazel ja Augustus löytävät toisistaan sen, mita eivät ole vielä ehtineet menettää."

"Joskus tuntuu siltä, että maailmankaikkeus haluaa tulla huomatuksi."

 Hazel on melko masentunut 16-vuotias tyttö, joka haluaa pysyä kaukana kaikesta ja erityisesti kaikista, koska tietää olevansa syöpänsä takia kranaatti, joka räjähtää pian, eikä haluaisi muiden kärsivän. Äiti kuitenkin pitää huolen ettei Hazel jää elämässä paikalleen vaan lähtee reippaasti vertaistukiryhmään. Siellä Hazel tapaa Augustuksen. Hazelistä ja Augustuksesta tulee nopeasti ystäviä ja he alkavat viettää paljon aikaa yhdessä. Jopa Amsterdamiin he pääsevät selvittämään jatkoa Viistoa valoa- kirjan tapahtumille. Sitten kranaatti räjähtää...

Haaste kohta 15. Kirja, jonka lukemista olet harkinnut jo (melko) pitkään

Tästä kirjasta on kyllä tullut kuultua paljon jo ennen lukemista ja onhan se tosi hyvä. (Mutta surullinen...)
Hahmot ovat erittäin mielenkiintoisia, erityisesti Augustus joka uhmaa syöpää pitämällä tupakkaa suussaan sytyttämättä sitä kuitenkaan. Pidän myös Hazelistä, joka joutuu kuljettamaan happea mukanaan pysyäkseen hengissä. Plussaa kirjassa ovat myös paikat. Olen jo pitkään haaveillut pääseväni vierailemaan Amsterdamissa Anne Frank talossa, jonne Hazel ja Augustus pääsevät kirjassa. 

Tämä oli juuri sellainen kirja, jonka lukemista ei malttaisi lopettaa vauhtiin päästyään. Koko ajan tapahtuu jotain. Varsinkin loppu on erityisen koskettava ja luinkin varmaan 150 viimeistä sivua putkeen. Elokuvaa en ole vielä katsonut, mutta odotan sen näkemistä innolla...


Sivuja: 340
Arvosana: 10-

 Suosittelen kaikille, vaikka kirja onkin tosi surullinen ja luin lopun tippa linssissä!!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti