sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Lola Rose (Jacqueline Wilson 2003)

"En ollut enää säälittävä surkimus, jota muut kiusasivat. Olin säkenöivä Lola Rose, jolla oli kaunis turkisvuorinen farkkutakki.

Jaynin isä osaa olla todella hurmaava- mutta myös pelottava.
Isän hyvä tuuli muuttuu nopeasti raivoksi, jonka hän purkaa äitiin. Kun isä taas kerran saa raivokohtauksen,äiti pakkaa Jaynin ja hänen pikkuveljensä Lontoon junaan. He päättävät aloittaa kokonaan uuden elämän ja valita itselleen uudet nimet.
Jaynista tulee upea Lola Rose, ihan erilainen kuin entinen arka ja pelokas Jayni. Mutta uuden elämän aloittaminen ei olekaan ihan niin helppoa kuin miltä se aluksi vaikuttaa."'

Haaste kohta 27. nuorille tai nuorille aikuisille suunnattu kirja :)

Jaynin äiti Nikki voittaa raaputusarvalla kymmenen tuhatta puntaa. Äiti ei aluksi haluaisi kertoa voitosta isälle, mutta tulee kuitenkin paljastaneeksi sen. Perhe lähtee yhdesä juhlimaan voittoa. Kaikki menee hyvin ennen kuin Jaynin isä Jay alkaa jo tuttuun tapaansa lyömään äitiä. Perhe on jo pitkään joutunut elämään pelossa. Nyt isä käy käsiksi myös Jayniin, ja äiti, Jayni ja Kenny pakkaavat laukkunsa ja lähtevät isää pakoon Lontooseen, koska se on rahojen avulla mahdollista. Uusi elämä vaikuttaa aluksi hienolta ja perhe käyttää rahoja kalliisiin hotelleihin, akvaario käynteihin, hyvään ruokaan ja uusiin vaatteisiin. Ongelmat alkavat, kun rahat hupenevat hupenemistaan, ja äidiltä löytyy rintasyöpä...

Huii kuinka pitkä tauko kirjoittamisessa on tullut!! No nyt olen kuitenkin kirjoittamassa :)  
Olen aina pitänyt erityisen paljon kaikista Wilsonin kirjoista. Tämä oli luultavasti kolmas kerta kun luin Lola Rosen. En ole varma miksi hänen kirjansa ovat olleet mielestäni aina niin hyviä... Ainakin siksi että koko ajan tapahtuu jotain ja kaikki on kuvailtu todella hyvin. Tapahtumat kerrotaan lapsen näkökulmasta ja aina on tapahtunut jotain ikävää. Henkilöt ovat kiinnostavia ja kirjoissa riittää mielikuvitusta!! Kirja on helppolukuinen ja sen saa kyllä aika vauhdilla loppuun kun pääsee vauhtiin. Itse selailin kirjan parissa päivässä. Henkilöistä vielä sen verran että he ovat kaikki hyyvin erilaisia. On langanlaiha ja ailahtelevainen äiti, väkivaltainen isä, kiltti ja lihava Barbara-täti, pieni haista pitävä Kenny eli Kendall ja pyöreähkö ja kuvataiteesta pitävä Jayni eli Lola Rose. Lola Rose pitää erityisesti ruuasta ja kollaasien tekemisestä. Leikekirja ja työt on kuvattu niin hienosti että tekisi melkein mieli itsekin tarttua saksiin :) Ajattelin alkaa antaa kirjoille arvosanoja, jotta pystyisin itsekin hahmottamaan paremmin kuinka hyviä kyseiset kirjat ovat olleet. Annan tälle kirjalle arvosanaksi yhdeksän ja puoli. (Ja arvosanat tyypillisesti 4-10) Lisään myös sivumäärät, jotta sinä blogin lukija, voisit päättää onko kirja sellainen jonka jaksat lukea :)

Arvosana: Yhdeksän puoli :)
Sivuja: 287

 Suosittelen kaikille paitsi en ehkä kaikista nuorimmille, vaikka luin kyllä itsekin Lola Rosen ensimmäistä kertaa aika nuorena. :-) Jos olet jo lukenut Lola Rosen ja pidit siitä niin suosittelen Wilsonin Tatuoitu äiti, Kurja juttu, Kahden kodin välillä,Ystäväni Vicky tai Salainen siskoni kirjoja<3 Kaikissa edellä mainituista jollain lapsella tai nuorella on ongelma perheen tai ystävien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti