maanantai 23. helmikuuta 2015

Vieras (Stephenie Meyer 2008)

"Tarina rakkaudesta joka ei suostu sammumaan"

"Näkymättömät tunkeilijat ovat valloittaneet maapallon. Ne ovat asettuneet ihmisten pään sisään ja vieneet heidän sielunsa. Suurin osa ihmiskuntaa on jo tuhoutunut, kun yksi viimeisistä jäljellä olevista ihmisistä, Melanie Stryder, napataan. 
Vaeltajaksi kutsuttu tunkeilija ottaa Melanien valtaansa, mutta tämä kieltäytyy luovuttamasta mieltään ja haihtumasta pois.
Suojellakseen itseään Melanie alkaa ajatella ikävöimäänsä miestä, jonka uskoo yhä elävän. Melanien mielikuvat ovat niin vahvoja, että Vaeltaja alkaa kaivata samaa miestä. Melaniesta ja Vaeltajasta tulee tahtomattaan liittolaiset, kun he uhmaavat väistämätöntä ja etsivät miestä, jota he kumpikin rakastavat."

Melanie elää piilossa sieluilta, jotka ovat vallanneet maapallon veljensä Jamien ja suuren rakkautensa Jaredin kanssa. He elävät onnellisesti varastellen ruokaa kaikkialta mistä sitä voivat saada. Sitten Melanie lähtee matkalle yksinään ja hänet vangitaan. Hän yrittää itsemurhaa hyppäämällä hissikuiluun, mutta sielujen parantajat saavat hänet täydellisesti hoidettua. Hänen päähänsä asetetaan asumaan Vaeltaja niminen sielu, joka on käynyt jo kahdeksalla planeetalla ennen maata. Ongelmia Vaeltajalle syntyy kun Melanie ei suostu haihtumaan pois, vaan alkaa näyttää Vaeltajalle kuvia ja unia Jaredista ja Jamiesta, ja siinä samassa Vaeltajakin rakastuu heihin. 
Melanie kertoo Vaeltajalle kuinka tämä voi löytää Jaredin ja Jamien ja yhdessä he lähtevät etsimään tappavan kuumalta aavikolta. He tukevat toisiaan heikkoina hetkinä ja heistä tulee ystävät. Löytävätkö he ihmisten vastarintaliikkeen vai eivät? Ja mitä sitten tapahtuu?

Luin kirjan suurimmaksi osaksi siksi, 
että sen on kirjoittanut Stephenie Meyer ja koska pidän Twilighteista.
Myös kirjan aihe vaikutti todella mielenkiintoiselta ja sitä se olikin. 

Kirjan hahmot ovat loistavia. Sielut jotka asettuvat pään sisälle asumaan ovat mahtava idea kirjalle. Pidän  Vaeltajasta, joka on viisas ja ajattelee aina muita ennen itseään. Hän ei haluaisi asua kenenkään toisen vartalossa, koska silloin toinen ei voi elää kunnolla tai ollenkaan. Vaeltaja itsehän on vain hopeinen sielu toisen päässä... Vaeltaja muuttuu paljon kirjan aikana. Hän alkaa esimerkiksi suhtautumaan ihmisiin aivan eritavalla. 
Myös Jamie on mukava hahmo ja kirjaan tarvitaan myös nuorempia hahmoja mukaan :)
Pidän myös Melaniesta. Hän on vahva ja saa aina tahtonsa läpi. Muita merkittäviä hahmoja kirjassa ovat Jeb, Jared, Ian ja Kyle sekä tohtori.

 Lukunäyte s. 45-46
"Isäntäruumiini Melanie Stryderin kanssa oli toinen ihminen. Naputtelin sen noin vain, viis alkutervehdyksistä.
Hänen nimensä on Jamie Stryder, hän on Melanien veli. Hetkeksi kauhistuin ajatellessani Melanien itsehillintää. En ollut koko aikana edes aavistanut pojan olemassaoloa- eikä se johtunut siitä, ettei sisar olisi välittänyt hänestä, vaan sisar päinvastoin suojeli häntä kiihkeämmin kuin muita selvittämiäni salaisuuksia. Oliko Meleniella muitakin näin suuria, näin tärkeitä salaisuuksia? Niin pyhiä, että hän esti minua edes näkemästä niistä unta? Oliko hän niin vahva? Sormeni vapisivat, kun naputtelin loput tiedot. 
Luultavasti poika on nyt teini-iässä. Ehkä kolmetoistavuotias. He asuivat tilapäisessä leirissä, ja uskoakseni se oli Arizonassa Cave Creek- nimisen kaupungin pohjoispuolella. Siitä on kuitenkin monta vuotta. Voisit silti verrata aikaisemmin muistamiani viivoja tiekarttaan. Kuten tavallista, kerron jos saan selville lisää.
Lähetin viestin. Heti sen mentyä minut valtasi kammo. Ei Jamieta!!"


Pidin myös tapahtuma paikoista. Erityisesti kohdasta, jossa Vaeltaja kertoo muista planeetoista. Esimerkiksi laulumaailmassa Vaeltaja on elänyt sokeana lepakkona musiikin keskellä ja alkuplaneetalla ilman isäntäruumista, värikkäiden pilvien seassa.  Ne olivat mielenkiintoisia ja minusta olisi ollut hauskaa jos kirjassa olisi kerrottu niistä vielä lisää. Muita hyviä tapahtumapaikkoja kirjassa ovat kuuma aavikko ja luolat, jossa ihmiset asuvat. 

Kirja oli kaiken kaikkiaan huippu hyvä. Siinä oli tarpeeksi juonen käänteitä ja se oli jännittävä.  Katsoin myös elokuvan ja se oli hyvä, mutta täytyy myöntää että luettuani kirjan elokuva ei ollut niin hyvä kuin olisin odottanut. Se saattoi johtua siitä että elokuva oli kaksi tuntinen ja kirjassa on 702 sivua...
Kirja oli kuitenkin hyvä ja elokuvakin aika hyvä.Kirjassa ei oikeastaan ollut kirosanoja tai vaikeita sanoja. Kirjassa oli kuitenkin joitain vaikea lukuisia kohtia, joten suosittelen kirjaa ihmisille jotka ovat lukeneet jo paljon ja ihmisille jotka pitävät Stephenien kirjoista sekä vielä kaikille scifin ystäville (Kirja on scifiä, mutta siinä on myös fantasian piirteitä) :)













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti