maanantai 2. helmikuuta 2015

Musta kuin eebenpuu (Salla Simukka 2014)

"Ilmaisutaidon lukiossa ollaan tekemässä jouluksi uutta tulkintaa Lumikki-sadusta ja näytelmän pääosassa on tietenkin Lumikki Andersson. Kaikki näyttäisikin sujuvan harvinaisen hyvin. Lumikki on yllätykseksi itselleenkin alkanut seurustella mukavan pojan kanssa, joka esittää näytelmässä metsästäjää. Ensi-illan lähestyessä Lumikki alkaa kuitenkin saada viestejä salaiselta ihailijalta, jonka rakkaus paljastuu pian pakkomielteeksi. Ihailija uhkaa muutaa ensi-illan verilöylyksi, ellei Lumikki suostu hänen vaatimuksiinsa. Selvittäessään varjonsa henkilöllisyyttä Lumikin on pakko kohdata myös oman menneisyytensä mustimmat salaisuudet. Lisäksi Lumikin elämän suuri rakkaus, Liekki, ottaa jälleen yhteyttä yli vuoden hiljaisuuden jälkeen. 
Aika käy vähiin, ensi-ilta on oven takana ja Lumikin täytyy löytää keinot voittaa ahdistelijansa, jonka sielu tuntuu olevan musta kuin eebenpuu."

Koska tämä teos on niin lyhyt, takakansi teksti kertoo kaiken tarvittavan tapahtumista, joten en ala selittää niitä tähän enään uudelleen. Musta kuin eebenpuu on Lumikkitrilogian kolmas osa ja se on erittäin hyvä. Olen itse hyvin yllättynyt siitä, että keksin kuka Lumikin vainoaja on ennen kuin hän keksi sitä itsekkään. :)

Hahmot olivat jälleen mielenkiintoisia ja kirjassa oli jo ennestään tuttuja hahmoja sekä aivan uusia.
Suosikkini oli taas Lumikki, joka on erittäin viisas ja kekseliäs päähenkilö. :)

Tässä osassa on taas talvi ja Lumikki on taas kotona Suomessa.

Kirja oli hyvä ja siinä kerrottiin kaikki tarvittava. Mikään ei jäänyt epäselväksi kuten edellisessä osassa. Kolmas osa liitti kaikki sarjan osat yhteen ja oli  loppuratkaisu koko sarjalle :)
Suosittelen kolmatta osaa niille, jotka  ovat lukeneet edelliset osat, ja niille jotka eivät ole lukeneet suosittelen koko sarjaa :) Lumikki trilogia on ehdottomasti suosikkejani ellei suosikkini suomalaisista teoksista :)




1 kommentti:

  1. Heip:) Kuuntelin tämän äänikirjana jo toistamiseen :) On kyllä tosi hyvä ja aika lyhyt niin sain kerralla kuunneltua :) Tätä tekstiä lukiessa tulee sellainen olo että olen kehittynyt kirjoittamisessa blogia pitäessäni :)Siitä on kauan kun tämän kirjoitin. Suosittelen kaikille tätä kyseistä trilogiaa sen mukaansa tempaavien tapahtumien ja persoonallisten henkilöiden takia <3 Itse tykkään siitä kovasti

    VastaaPoista