maanantai 23. helmikuuta 2015

Gregor ja turman ennustus (Suzanne Collins 2013)

"Sinulla on suuri tehtävä edessäsi, Ylismaan poika."
"Gregor on onnellinen saatuaan isänsä takaisin Alismaan syövereistä. Perheidylli ei kuitenkaan kestä kovin pitkään, kun pikkusisko Boots katoaa leikkipuistossa ja Gregorin pahat aavistukset käyvät toteen. Hänen on palattava hämärän valtakuntaan syvälle New Yorkin alapuolelle pelastaakseen jättiläistorakoiden palvoman pienokaisen, jonka rotat ovat vannoneet tappavansa.
Vain Ylismaan Gregor yksin voi estää rottien katalat aikeet surmaamalla muinaisessa Turman ennustuksessa mainitun vitsauksen, valkoisen rotan. Hämmentävässä kohtaamisessa nuoren soturin luontaiset tappajenvaistot joutuvat ottamaan mittaa omantunnon soimaavista sävelistä. Mutta onko lohduttomasta labyrintistä edes ulospääsyä?"

Haastekirja 1 luettu :) Aloitan lukuhaasteen, jonka löysin netistä HelMet sivustolta. Tämä kirja sopii kohtaan kirja, jonka henkilöistä kaikki eivät ole ihmisiä.(Kohta 5 haasteesta) 

Kirja on mielestäni hyvin samantapainen kuin edellinen osa. Alussa kerrotaan Gregorin elämästä New Yorkissa. Isä on palannut Alismaasta, mutta on edelleen sairas. Perheen rahatilanne on huono ja kaapeista ei juuri ruokaa löydy, vaikka joulu lähestyy.
 Gregor käy lauantaisin naapurin rouvalla töissä ja viihdyttää pikkusisaruksiaan parhaansa mukaan. Eräänä päivänä Gregorin ja Bootsin ollessa pulkkamäessä Boots katoaa. 
Gregor löytää lumesta torakan jalan ja arvaa että Boots on Alismaassa. Gregorin on taas pakko lähteä hämärään Alismaahan. Gregor löytää Bootsin sieltä. Samalla hän saa kuulla Turman ennustuksesta.
 Ennustuksessa sanotaan että hänen on määrä tappaa valkea rotta Turma. Taas lähtee sekalainen ryhmä Alismaalaisia Gregorin ja Bootsin matkaan mahdottomalta tuntuvalle matkalle...

Kirjassa oli monia samanlaisia asioita kuin ensimmäisessä osassa. 
Esim:
Alussa kerrotaan Gregorin perheestä.
Hän lähtee Alismaahan.
Hän kuulee ennustuksesta.
Retkikunta lähtee matkaan.

Silti kirja oli hyvä ja siinä oli myös paljon uusia asioita. 
Pidin uusista hahmoista ja tapahtumapaikoista. Loppu ratkaisu Turman ennustuksen osalta yllätti... Todella kekseliästä :)

Vanhoista hahmoista tuli selville paljon uutta ja Gregor on hyvä päähenkilö kirjalle. Myös Boots on täydellinen hahmo kirjaan ja harvassa kirjassa niin nuori on niin tärkeässä asemassa. Uusia hahmoja olivat Luxan sukulaiset ja Värjy-rotta. 

Lukunäyte s.170
"Ares oli melkein perillä saarella, kun se tapahtui. Viidakosta pöllähti musta pilvi ja nielaisi Pandoran. Lepakko ei ehtinyt tehdä mitään. Yhdessä hetkessä Pandora syöksähteli ympäriinsä napsien punkkeja, ja seuraavassa hetkessä ne söivät sitä. Ne kalusivat kiemurtelevan lepakon kymmenessä sekunnissa luuta myöten. Pandoran valkoinen luuranko riippui hetken ilmassa ja putosi sitten alas viidakkoon."

Kirjassa on monia jännittäviä kohtia kuten tuo yläpulella. Kirja on helppolukuinen, jännittävä ja erittäin hyvä. Suosittelen sitä fantasian ystäville ja niille jotka ovat lukeneet edellisen osan. :)


 
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti