perjantai 28. elokuuta 2015

Uhanalainen (Elina Rouhiainen 2013)

"Pelko ei ole riittävä sana kuvaamaan sitä mitä tunnen. Kaksi hahmoa taistelee revenneen taivaan alla. Saatan vain katsoa vierestä, kun he käyvät toisiinsa kiinni yhä uudestaan ja uudestaan. Toisen katse on täynnä raivoa, toisen päättäväisyyttä. En tiedä, kummalla on etulyöntiasema. Potkut ja lyönnit leikkaavat taivaalta alas sinkoutuvaa vesiverhoa henkeäsalpaavissa kaarissa. Sellaisten liikkeiden ei pitäisi olla edes mahdollisia. Eivätkä ne olisikaan tavallisille ihmisille. 
Se, mitä todistan, on kuitenkin kaikea muuta kuin tavallista: edes näytöksen ympärille kerääntynyt ihmissusilauma ei näytä tietävän, uskoako silmiään vai ei."

"Raisa Oja, 17-vuotias Kallion kasvatti, ei Kainuun korven  Hukkavaaraan muuttaessaan osannut aavistaa, miten paljon hänen maailmansa muuttuisi. Paettuaan susirajan vaaroilta takaisin Helsinkiin Raisa on yrittänyt keskittyä kaiken tapahtuneen unohtamiseen. 
Mutta suuri rakkaus, Mikael, ei ole niin vain unohdettavissa. Eikä Hukkavaara ole vielä paljastanut läheskään kaikkia salaisuuksiaan. 
Sudet kutsuvat. On pakko palata takaisin, vaikka se tarkoittaa ajautumista keskelle repivää taistelua. 
Jos edes omiin tunteisiinsa ei voi luottaa- keneen tai mihin voi?"

Raisalla menee suht hyvin. Hän on muuttanut takaisin äitinsä vanhaan asuntoon Nikon kanssa. Yhdessä he ottavat rennosti ja juhlivat Raisan täysi-ikäisyyttä. Eräänä iltana kotioven edessä kuitenkin odottaa tuttu hahmo. Raisan on pakko alkaa harkita Hukkavaaraan palaamista, niin huolestuttavia uutisia vierailija tuo...

Sivuja: 446
Arvosana: 8+
 Tässä tämä seuraava osa :-)
 Se on siis Susiraja sarjan toinen osa. Teksti on helppolukuista, kuten edellisessäkin osassa. Koska en oikein keksi, mitä kirjottaisin voisin laittaa vähän plussia ja miinuksia. Jos käytte lukemassa blogiani niin toivoisin teidän käyvän kommentoimassa esimerkiksi mitä kirjasta haluaisitte tietää ennen kuin alatte lukea sitä. Kiitos :-)

+Raisan valokuvaus projekti kirjassa on mielestäni kiva :-)
+Vanhoista hahmoista tulee esiin uusia puolia
+Kirjassa on vanhojen hahmojen llisäksi uusia
-Kirjan henkilöiden ulkonäköjä olisi voinut kuvata paremmin, mielestäni
-Tapahtumia oli paljon mutta... En tiedä, jotain jäin vielä kaipaamaan

Suosittelen kirjaa vain niille, jotka ovat lukeneet ensimmäisen osan, syystä että henkilö joka ei ole lukenut edellistä osaa ei luultavasti tässä sarjassa pääse kärryille tarpeellisista asioista... Kirja on hyvä ja aion lukea myös kolmannen osan kun ehdin :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti