torstai 16. huhtikuuta 2015

Kipinä (Salla Simukka 2006)

"Mä tahtoisin tavoittaa sen katseen, jolla sä mittailet vettä. "

"-Jännittääkö?
Ei Tapio kehtaa myöntääkkään. Tarkkailijan rooliin tottunut Tapio ei tiedä, ollakko innoissaan vai nyreissään viikosta Promethius-leirillä. Ennakko luuloista huolimatta edessä olevista päivistä tulee elämäntäyteisiä ja tärkeitä. Kun toisilleen tuntemattomat nuoret kohtaavat, Tapionkin on otettava kantaa moniin kysymyksiin, joihin ei löydy yksiselitteisiä vastauksia. Miksi ihokarvat kasvavat? Mitä on erilaisuus? Onko Jumalaa olemassa? "

Tämän enempää en takatekstistä saa selville... Kirjastolappu edessä...

Lukuhaaste 48 kirja, joka kertoo henkilöstä, joka on eri sukupuolta kuin sinä...

Tapio lähtee kesäleirille hiukan varuillaan siitä ovatko seuraavat päivät mukavia vai eivät. Leirillä hän tapaa paljon uusia nuoria ja apuohjaaja Moonan. Pikku hiljaa nuoret ystävystyvät ja leiri pääsee kunnolla alkamaan. Leirillä pohditaan monia suuria kysymyksiä. Nuoret pääsevät myös rentoutumaan ja seikkailemaan öisessä metsässä.

Lukunäyte s.107
"-Ehkä mä tahtoisin keksiä jotain suurta ja merkittävää ja sitä kautta vaikuttaa ihmisten elämään, Tapio sanoi varovasti hitunen ironiaa äänessään. -Olla joku suuri nimi."

Valitsin kirjan luettavaksi, koska se on koulun lukudiplomi listalta ja luin aikaisemin Simukan Lumikit ja ne olivat ihania <3 :) Tämä kirja oli hyvin erilainen, mutta silti hyvä ja kesäinen teos!

Hahmot on kirjassa hyvin kuvattuja ja kaikki hyvin erilaisia. Tapio on ujo poika, joka epäilee olevansa jotenkin erilainen kuin muut nuoret. Hänellä on kaksi äitiä, mutta ei isää. Tapio pitää uimisesta ja viikon aikana leiristä tulee hänelle tärkeä kokemus. Myös Moona on hyvä hahmo kirjaan. Pidin erityisesti Moonan päiväkirja osuuksista. Muita hahmoja kirjassa ovat Leenu, Leevi, Tuukka, Hanna, Eeva, Jasmin ja Helena. (Leiriläiset, äidit ja leiriohjaajat)

Tapahtuma paikkana kesäleiri on hyvä ja kirjassa on kokoajan kesäinen fiilis :)
Suosittelen kirjaa kesäisistä tarinoista ja pohtivaisista kirjoista pitäville!! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti