maanantai 13. huhtikuuta 2015

Kapinallinen (Veronica Roth 2013)

"Meillä on sama suru molemmilla. Meillä on sota sisällämme. Joskus se pitää meidät hengissä, joskus se uhkaa tuhota meidät. 

Tris on selvinnyt perhetään kohdanneesta raa´asta hyökkäyksestä, mutta maksanut selviytymisestään kovan hinnan.
Sodan uhka on silti käsin kosketeltavissa eri osastojen välillä. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan? 
Kuuluuko siihen Neljä ja heidän tempoileva rakkaustarinansa? Sitä Tris ei tiedä. Selvää on,
että sodassa ja rakkaudessa on aina valittava puolensa."

Tris ja Neljä etsivät turvapaikkaa osastoista. Kirja on entistä jännittävämpi ja täynnä niin hauskoja, raakoja kuin surullisiakin käänteitä. Divergenttejä metsästetään vielä enemmän kuin edellisessä osassa ja divergentit uhkaavat kuolla "sukupuuttoon".
Keksiikö Jeanine keinon saada Tris luovuttamaan? Ja mikä on kaikista henkeä salpaavin juonen käänne?? 

Lukunäytteitä
s.214
"-En minä kuole- mutta enhän minä  sitä tiedä. Me elämme vaarallisessa maailmassa, enkä ole niin kiintynyt omaan elämääni että tekisin kaikkeni jäädäkseni henkiin. En voi sanoa sellaista."

s.260
"Se alkaa hiljaisella sykkeellä. En ole aluksi varma, kenen sykkeen kuulen, koska se tuntuu aivan liian lujaa ollakseen omani. Mutta sitten tajuan että se on minun, ja se vain kiihtyy. Hiki kerääntyy kämmenilleni ja polvitaipeisiin. Ja sitten minun täytyy haukkoa henkeäni jotta saan tarpeeksi ilmaa. 
Silloin kirkuminen alkaa
enkä minä
pysty
ajattelemaan. "

Kirjasta tuli erityisesti mieleen Suzanne Collinsin Nälkäpeli, jossa Katnissilla on samanlaisia lamauttavia pelkoja kuin Trisillä. Tris on ihana päähenkilö, joka on erilainen kuin muut ihmiset, divergentti eli outolintu. Hän on rohkea, itsepäinen ja oma itsensä, mutta myös haavoittuvainen ja vaatimaton. Muita hienoja henkilöitä ovat Tobias/neljä, Cristina, Tori ja Caleb.
Kirjan pahiksina terävät ja erityisesti Jeanine. 

Paikat kirjassa ovat myös hyvin keksittyjä. Välillä taistellaan kaupungissa, välillä hypitään katoilta tai junista.


Luin tämän kirjan, koska pidin edellisestä osasta. Pidin myös tästä toisesta osasta ja aion lukea myös kolmannen. (Hyllyssä odottamassa :) )

Kävin myös teatterissa katsomassa Kapinallisen elokuvana. Näyttelijät ovat loistavia. 3d esitys oli hieno ja asiat oli kuvattu hienosti. 

Suosittelen elokuvaa ja kirjaa ehdottomasti kaikille ja katsokaa/ lukekaa ihmeessä myös ensimmäinen osa. :) Ainakin minä olen kuullut Outolinnuista puhuttavan paljon. Tutustu ihmeessä niihin :) ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti