lauantai 12. tammikuuta 2019

Kenenkään ei pitänyt tietää (Renée Knight 2016)

*Julkaistu järkyttävän kauan kuuntelemisen jälkeen ;)

"Entä jos kirja, jota olet lukemassa, kertookin sinusta?

Kun Catherine Ravenscroft alkaa lukea yöpöydälleen ilmestynyttä salaperäistä kirjaa, hän tajuaa pian joutuneensa keskelle painajaista. Vieras mies- niminen romaani paljastaa piinallisen yksityiskohtaisesti Catherinen elämän kammottavimman salaisuuden. Salaisuuden, jonka tiesi hänen lisäkseen yksi ainoa ihminen - ja tuo ihminen on kuollut."

Seuraava psykologinen trilleri! Ensimmäinen jonka kuuntelen BookBeatista. Jälleen Leena Pöystin lukemana!

Voisin sanoa tästä kirjasta aivan samaa kuin juuri kuuntelemastani toisesta kirjasta, Edellisestä asukkaasta. Mielestäni tämänkin kohdalla alkuasetelma oli paljon mielenkiintoisemman tuntuinen, kuin kirja sitten loppujen lopuksi olikaan.
Nautin loppukesästä niin paljon Paula Hawkinsin Nainen junassa trilleristä, että tuntuu että nämä sen jälkeen luetut eivät enää pääse samalle tasolle sen kanssa.
Jälleenkään ei pidä käsittää väärin. Tämänkin teoksen kuuntelemisesta nautin kyllä, se vain olisi voinut olla parempikin. Tässä kirjassa kyse ei ollut niinkään siitä, että se olisi ollut jotenkin ennalta arvattava. Päin vastoin, yllätyin ja kauhistuin kirjaa lukiessani suunnattomasti, kuten varmaan moni muukin, kun kirjan pääajatus yllättäen selviää. Koin vain, että kirjassa oli ehkä jotain ylimääräistä mikä ei täysin uponnut. Lisäksi minusta tuntui joissain kohdissa että kirja oli hiukan liiankin raadollinen ja vastenmielinen, mikä ei aina täysin vedonnut minuun, vaikka kuuluu myös kirjan juoneen ja luonteeseen. Juonen kehittely kesti todella kauan mikä oli osittain erittäin olennainen piirre kirjan sisällön kannalta, mutta toisaalta hieman myös ärsyttävää.

Annoin myös tälle trillerille 3/5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti