lauantai 10. maaliskuuta 2018

Katukatti Bob (James Bowen 2012)

"Kun James Bowen eräänä iltana tuli kotiin tavanomaiselta katusoittokeikaltaan, hänen talonsa alakerran rappukäytävässä istui oranssinpunainen, huonossa kunnossa oleva kissa. Kissa lyöttäytyi Jamesin seuraan eikä halunnut lähteä mihinkään. James epäröi ottaa vastuuta kissasta, metadonihoidossa olevana entisenä huumeiden käyttäjänä hän hädin tuskin pystyi huolehtimaan itsestään. Mutta hoitaessaan kissaa James alkoi itsekkin voida paremmin, ja fantastinen Bob muutti lopulta molempien elämän parempaan suuntaan."


Aina kissoista pitäneenä, päätin tarttua tähän monista kotoamme löytyvistä kissakirjoista.
Katukatti Bob kertoo kissan ja miehen ystävyydestä, joka on niin vahvaa, että se muuttaa molempien elämän.
Bob saa lämpimän ja välittävän kodin ja sen omistaja oppii ottamaan vastuuta muistakin kuin itsestään ja onnistuu päästämään irti huumeista.
Kirja kertoo myös millaista on elää aivan pohjalla, työskenellä Lontoon sateisilla kaduilla, käyttää huumeita ja elää rahattomana pienessä asunnossa yksin.

s.71
" "Ah, gato bonito", tyttö sanoi.
"Hän sanoo, että sinulla on kaunis kissa", yksi pojista tulkkasi avuliaasti. 
He olivat aivan tavallisia nuoria Lontoon-matkallaan, mutta he näyttivät olevan Bobin lumoissa. Pian monet muutkin seisahtuivat katsomaan, koska halusivat tietää mistä hämminki johtui. Puolisenkymmentä brasilialaista nuorta ja muuta ohikulkijaa alkoi penkoa taskujaan ja heittää kolikoita kitarakoteloon."

Kissat ovat ihmeellisiä eläimiä. Oli mahtavaa lukea Jamesin ja Bobin tarinan kautta, miten yksi ystävä voi muuttaa koko elämän ja miten syvimmästäkin kuilusta voi nousta takaisin pinnalle. Mukaan mahtui myös paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja menetyksen pelkoa Lontoon vaarallisillakin kaduilla. Kuitenkin ennen kaikkea tarina kertoo ystävyydestä ja uusista mahdollisuuksista.

Oli pakko käydä vielä katsomassa kirjassa mainittu video Bobista :) Eläimet ovat juuri siitä ihania ystäviä, että ne pitävät puoliasi myös silloin kun kukaan ihminen ei.

Kirja on mielenkiintoinen ja sydäntä lämmittävä lukukokemus ja tarinalla on onnellinen loppu. Suosittelen lukemaan :) Kirjaa ja tarinaa on myös jatkettu seuraavaan kirjaan. Luulenpa, että luen senkin jossakin vaiheessa :)


1 kommentti:

  1. EI kommentteja? Ei yhtäkään? Olen ensimmäinen!!!!!!!!!! Ou jeaa,, ou jea ou jea ou jea ou jea ou jea jea ja jea jea jea eja aj eaj aej aej eaj eaj eaj eaj ej ajea jea jea jea jea jea jea jea ouuuuuuuuuuuuuuuuu oletteko kateelisia, bob haters? Olen teidän uusi jumala, olin ensimmäinen kommentti. Imekääpäs siitä!!!!!!!!hahaaaaa!!! oh-hoh-hoo!!!!!!!!!!

    VastaaPoista