sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Edellinen asukas (J.P. Delaney 2017)

Tämä on toinen kirja, jonka sain kuunneltua BookBeatistä.
Kirjan alkuasetelma vaikutti sopivan karmivalta syksyn pimeneviin iltoihin.

Kuvittele moderni talo, joka on täydellinen arkkitehtuurin huipentuma, ja jossa on käytössäsi valtavasti uudenlaista teknologiaa. Lisäksi pääset taloon asumaan halvalla, vaikka se on valtavan kokoinen. Sopimukseen kuitenkin sisältyy hurja määrä outoja ehtoja ja sääntöjä, joita sinun tulee noudattaa.
Ennen kuin taloon voi muuttaa, on tehtävä pitkä lista erilaisia asioita, täyttää kyselyitä ja käydä haastattelussa. Jos arkkitehti valitsee sinut, saat muuttaa taloon.

Jane tulee valituksi ja muuttaa tähän valkoisuutta ja puhtautta huokuvaan rauhalliseen taloon. Mikä olisikaan parempi paikka surra omaa järkyttävää menetystään? Pikkuhiljaa Janelle alkaa kuitenkin valjeta asioita, jotka karmivat selkäpiitä. Kuka oli talossa häntä ennen asunut tyttö, Emma, ja mitä hänelle tapahtui? Ja miksi juuri heidät on valittu taloon asumaan?

Olen tyytyväinen siitä, että sain vihdoin kuunneltua äänikirjan, jonka on lukenut joku muu, kuin Leena Pöysti! Mielestäni Maruska Verona sopi tämän äänikirjan lukijaksi täydellisesti ja totuin hänen ääneensä nopeasti.

"23. Uhraisitko itsesi, jos voisit sillä pelastaa kymmenen viatonta ihmistä? 24. Entä kymmenentuhatta vierasta ihmistä?"

Sitten itse kirjasta. Odotin, että se olisi ollut enemmän sellainen, minkälaisen kuvan siitä sain lukiessani kuvausta ja muiden kirjoittamia blogitekstejä. Itse en kuitenkaan kokenut kirjaa kovin jännittäväksi ja varsinkin loppuratkaisu oli pienoinen pettymys. Psykologista trilleriä lukiessani haluaisin yllättyä tai kauhistua tai mitä tahansa siltä väliltä, mutta sitä tämä kirja ei valitettavasti minun kohdallani tehnyt. Mielestäni kirjan asetelmassa olisi ollut potentiaalia parempaan. Sinänsä kirja oli hyvä ja ihan mielenkiintoisesti rajattu ja pidin siitä, miten ensin kerrottiin ennen osioissa Emman elämästä ja nyt osioissa Janen elämästä ja siitä, että jokaisen luvun yhteydessä esiteltiin jokin taloon liittyvä sääntö tai kysymys. Jotakin jäi kuitenkin kirjasta puuttumaan.
Älä käsitä väärin, nautin kyllä kirjan kuuntelemisesta, mutta olisin odottanut, että se olisi ollut jotenkin mieleenpainuvampi tai karmivampi. Annoin kirjalle BookBeatin arvioinnissa 3/5 tähteä.

"Ei pyykkinaruja. Ei roskakoreja. Tupakointi on kielletty. Ei lasialusia eikä tabletteja. Ei koristetyynyjä eikä pikkuesineitä, ei osista koottavia huonekaluja-"

Tämä talo ei sopisi minulle, koska kieltolistalla ovat myös Ikean huonekalut ja KIRJAT ;)

Tästä kirjasta saisi varmasti tehtyä hienon elokuvan. Ehkäpä siitä vielä tehdään. Tämä oli nyt kolmas psykologinen trilleri, jonka kuuntelin muutaman kuukauden sisällä. Ne ovat kaiketi tulleet jäädäkseen :) Helmet lukuhaasteen tilanne on tällä hetkellä 21/50 eli sen kanssa saa vielä tehdä töitä, jos meinaa ehtiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti