lauantai 17. helmikuuta 2018

Kuparisydän (Leena Lehtolainen 2007)

"Arpikylä on Maria Kallion lapsuuden kotipaikka, hiljentynyt kaivoskaupunki Pohjois-Karjalassa. Maria on palannut sinne viettämään leppoisaa maalaiselämää nimismiehen kesäsijaisena. Mutta rauhan rikkoo ensin vanha rakkaus Johnny, sitten kaivostornin juurelta löytyvä ruumis. Työnnettiinkö kuvataiteilija Meritta Flöjt alas tornista?
Rikos sotkee niin keihäänheittäjä Kaisa Miettisen kultamitalijahdin kuin ekonomi Seppo Kivisen liiketoimet. Juttu vie Marian tornin huipulta kaivoskuilujen uumeniin, strippikapakasta koulukavereiden salaisuuksiin. Ja pian Marian korvissa killuu samanlainen kuparisydän, kuin murhatulla naisellakin..."

Tällainen vielä tuli lukumaratonin aikana luettua :) Tämä on seuraava Maria Kallio dekkari, jonka kuuntelin taas äänikirjana oikeastaan heti edellisen osan jälkeen.

Olen vältellyt tämän tekstin kirjoittamista, koska en todellakaan tiedä, mitä tästä kirjoittaisin. Luulen, että minun olisi helpompaa kirjoittaa sarjasta suurempana kokonaisuutena, kuin yksittäisistä osista.
Sanoisin, että minulle tämä osa oli ihan mukavaa kuunneltavaa huonetta siivotessa tai muita askareita hoitaessa, mutta ei mitään sen kummempaa, koska olen nyt lukenut enemmän dekkareita, kuin yleensä. Nämä ovat kaikki olleet jotenkin niin saman tyylisiä, että on vaikeaa keksiä uutta kirjoitettavaa.

Ehkäpä kirjoitan vielä näistä lisää, jos saan seuraavia osia kuunneltua. Halusin kuitenkin, että tästäkin jää edes lyhyt teksti blogiin, että muistan sen kuunnelleeni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti