lauantai 3. tammikuuta 2015

Ylismaan Gregor (Suzanne Collins 2013)

"Jokainen ihminen kantaa omaa kohtaloaan."

"Kun 11-vuotias Gregor ryömii pikkusiskonsa Bootsin perässä kotitalon pyykkituvan ilmanvaihtokanavaan, hän putoaa New Yorkin alla sijaitsevaan hämärään Alismaahan. Siellä Regalian kaupungin ihmiset elävät vaivalloisessa sovussa jättimäisten torakoiden, lepakoiden, hämähäkkien ja rottien yhteiskuntien kanssa.

Vaikka uudet tulokkaat järkyttävät Alismaan herkkää tasapainoa, ylismaalaista pelastajaa on jo kaivattu. Nuori  kuningatar  Luxa valtakuntineen on ajautumassa sotaan verivihollistaan rottakuningas Gorgeria vastaan, ja kotiaan  kaipaava Gregor suostuu vastahakoisesti mystisen Harmaan ennustuksen lupaaman soturin rooliin. Tästä alkaa vaarallinen matka halki Alismaan- kenties ainoa keino pelastaa valtakunta tuholta ja päästä Gregorin vuosia sitten kadonneen isän jäljille."

Lainasin kirjan, koska se on Suzanne Collinsin kirjoittama ja olen suuri Nälkäpelien fani. Niinpä arvelin, että Ylismaan Gregorkin on hyvä,enkä joutunut pettymään. Kirja on erittäin hyvä. Alismaa on mielenkiintoinen ja hauskasti keksitty tapahtumapaikka. Siellä ihmiset ratsastavat lepakoilla ja torakoilla. Kuitenkaan Alismaa ei ole hyvä paikka Ylismaalaisille, koska sieltä ei näy aurinkoa.
Alismaalaiset ovat kalpea ihoisia ja heillä on violetit silmät ja he ovat tottuneet elämään ilman aurinkoa.

Gregor on poika, joka  joutuu vahtimaan Bootsia kun hänen isänsä on kadonnut. Boots ja Gregor asuvat New Yorkissa äitinsä ja siskonsa kanssa. Eräänä päivänä he tippuvat synkkään Alismaahan. Siellä heille selviää, että pois pääseminen tulee olemaan vaikeaa ja että on jo ihme, että he selvisivät matkasta Alismaahan. Gregor haluasi lähteä kotiin ja kehittelee pakosuunnitelman. Mutta sitten hän kuulee Harmaasta ennustuksesta ja siitä että jonkinaikaa sitten Alismaahan on pudonnut joku muukin...


Suosikki henkilöni on ehdottomasti Boots. Hän on Gregorin 2-vuotias pikkusisko. Hän on kirjassa hyvin tärkeässä osassa, vaikka onkin niin nuori. Muita tärkeitä hahmoja ovat Gregor ja hänen isänsä, Luxa, Henry, Vikus ja kaikki rotat, lepakot, torakat ja hämähäkit. (Lepakolla olisi varmasti kivaa lentää (: ) Kaikki eläimet osaavat kirjassa puhua.

Kirja on jännittävä ja kokoajan tulee uusia mielenkiintoisia käänteitä. Kirja aloittaa viisiosaisen sarjan. Olen jo lainannut seuraavan osan. Suosittelen kirjaa kaikille jotka pitävät fantasiasta ja varsinkin Nälkäpeli faneille. :-)













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti