torstai 15. tammikuuta 2015

Punainen kuin veri (Salla Simukka 2013)

"Pimiöön on ripustettu kuivumaan pestyjä viidensadan euron seteleitä. Ilmassa leijuu vanhan veren haju. Lumikki Anderssonin periaatteena on olla sotkeutumatta asioihin, jotka eivät hänelle kuulu, mutta seteleiden löytäminen kiskaisee hänet keskelle kansainvälisen huumebisneksen ympärille kietoutuvaa vyyhtiä. 
Neljän vuorokauden mittainen alati kiihtyvä tapahtumien pyörre heittää Lumikin hengenvaarallisiin tilanteisiin, pakenemaan  kylmäverisiä rikollisia ja lopulta salaisiin ja legendaarisiin Jääkarhun juhliin. Kaiken ympärillä talvi on kylmempi kuin vuosiin ja pakkanen kurittaa  Tampereen katuja."

Lumikki löytää koulun pimiöstä suuren määrän verestä pestyjä viidensadan euron seteleitä kuivumasta. Hän aikoo ensin antaa asian olla,  mutta tulee toisiin ajatuksiin, kun huomaa muutaman muun oppilaan käyttäytyvän omituisesti. 
Hän vakoilee Elisaa, Tuukkaa ja Kasperia ja saa selville että nämä ovat löytäneet rahat Elisan pihasta pidettyään siellä salaa kotibileet. Lumikki haluaisi jättää asian siihen, mutta kun Elisa soittaa peloissaan haluavansa jutella Lumikin kanssa tapahtuneesta Lumikki lupautuu menemään Elisan luo. Ja sitten paluuta ei enää ole... Hän on  mukana rikoksen selvittelyssä tahtoi hän tai ei.

Lumikki on erittäin mielenkiintoinen päähenkilö. Hän on urheilullinen, vahva ja viisas nuori, joka asuu Tampereella ja käy lukiota. Hän on myös hyvin syrjäytynyt. Hän asuu yksin ja pitää yksin olosta. Hänestä on hiukan ahdistavaa mennä Elisan luokse juttelemaan. Hän on lempihahmoni kirjasta.

Tämän teoksen kuuntelin äänikirjana. Päätin lainata sen kirjastosta, koska olen törmännyt siihen monessa yhteydessä. Täytyy sanoa että en ole paljon rikoskirjoja lukenut. (Tai kuunnellut) Aloittaessani kuuntelun lukian ääni kuulosti mielestäni hiukan oudolta ja lukemisessa oli pidempiä taukoja kuin mihin olen tottunut. Totuin kuitenkin siihen äkkiä  ja tajusin että Anna Saksman osaa lukea tarinan juuri oikein ja on erittäin hyvä lukija tälle äänikirjalle.

 Kirja (/äänikirja) on todella hyvä. Suosittelen kirjaa (tai äänikirjaa) kaikille.  :-D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti