torstai 29. tammikuuta 2015

Puoliksi paha (Sally Green 2014)

"Nathan Byrn on puoliksi paha.
Hän on puoliksi valkoinen noita, 
puoliksi musta. 
Hänen äitinsä oli parantaja, 
hänen isänsä on murhaaja. 
Hän on kaikkien hylkäämä
mutta jokaisen jahtaama."
  
"Puoliksi paha on henkeä salpaava tarina erään pojan selviytymiskamppailusta.
Ihmisten keskuudessa elävässä salaisessa noitayhteisössä mustia ja valkoisia noitia yhdistää
vain yksi asia: pelko poikaa kohtaan, joka kuuluu molemmille puolille ja ei kummallekkaan."


Kirja Puoliksi paha kertoo puoliksi valkoisen ja puoliksi mustan noidan Nathanin elämästä. Alussa kerrotaan siitä, kuinka Nathan vangitaan häkkiin neuvoston päätöksestä. Seuraavaksi kirja hyppää ajassa taaksepäin ja kerrotaan Nathanin lapsuudesta. Siitä kuinka hän kävi koulua ja neuvosto rajoitti hänen tekemisiään koko ajan. Hän ihastui valkoistakin valkoisempaan noitaan Annaliseen. Sitten kirja hyppää taas nykyhetkeen: Nathaniin häkissä. Nathan onnistuu pakenemaan ja tutustuu Gabrieliin, joka auttaa häntä löytämään Mercuryn, joka Nathanin on välttämättä löydettävä ennen seitsemättätoista syntymäpäiväänsä jolloin hänen on saatava kolme lahjaa ja verta... Kirjan loppu on hyvin jännittävä ja jää melko ahdistavaan kohtaan.


"Häkki (sivu 16) Juju on siinä, ettei piittaa. Kivusta eikä muustakaan. Piittaamattomuus on kaiken avain. Siihen on tyytyminen täällä häkissä mökin vieressä."

Pidin kirjan henkilöistä paljon. Henkilöt ovat mielenkiintoisia ja jokainen hahmo on täysin erilainen kuin muut hahmot. Nathan on poika, joka on tottunut olemaan erilainen kuin muut. Hänhän on puoliksi valkoinen ja puoliksi musta. Hän pitää juoksemisesta ja Walesin matkoista. Hänen äitinsä on jo kuollut ja hänen isänsä on musta noita. Musta noita, joka on murhannut monia.
Ennen kuin mitään kovin kummoista oli ehtinyt tapahtumaan Nathan asui mumminsa ja puolisisarustensa kanssa mökissä. Arran oli hänelle tärkein perheenjäsen ja Jessicaa hän vihasi eniten. Mutta sitten hän joutui Celian häkkiin. Ja  kaikki muuttui. Muita tärkeitä hahmoja kirjassa ovat Mercury, Gabriel ja Rose.

Myös tapahtumapaikat olivat mielenkiintoisia. Pidin eniten kohdasta josta siirrytään Mercuryn katolle ja mökistä, jossa Nathan asui lapsuudessaan.

Tämän kirjan luin, koska äidinkielen opettajani suositteli sitä  ja antoi sen minulle viikko sitten.
Täytyy myöntää että kannatti lukea :) Kirja oli tosi hyvä ja luen varmasti toisenkin osan kun se ilmestyy. Kirja Puoliksi paha aloittaa Half bad sarjan, jonka seuraava osa Puoliksi villi ilmestyy keväällä 2015. Kirjassa ei oikeastaan ollut tylsiä kohtia vaan koko ajan tapahtui jotain. Suosittelen kirjaa kaikille. :) ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti