sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Merkitty (P. C. Cast ja Kristin Cast 2010)

"Oletko merkitty? Astu yön talon viettelevään maailmaan..."

Kun 16-vuotias Zoye tulee merkityksi, hänen on jätettävä tavallinen elämänsä ja muutettava Yön taloon, vampyyrien sisäoppilaitokseen. Siellä tulokkaat käyvät läpi muutoksen, ja niistä, jotka selviävät hengissä, tulee huikean karismaattisia vampyyreita.

Mutta Zoey ei ole tavallinen tulokas, vaan vampyyrijumalatar Nyksin merkitsemä erityislahjakkuus,
jonka poikkeavuus ei jää kenellekkään epäselväksi- kiitos Zoeyn otsassa safaarinsinisenä  hohtavan kuunsirpin. Uuteen elämään sopeutumista ei myöskään helpota ex-poikaystävän lähellä koettu outo,
kiihkeä verenhimo...

Zoey kohtaa Yön talosa niin ystäviä, vihollisia kuin huumaavan uuden ihastuksen. Ja ennemmin tai myöhemmin hänen on haastettava koulua ylimielisesti hallitsevat Pimeyden tyttäret, jotka käyttävät valtaansa kauhealla tavalla väärin..."

Zoey merkitään kesken koulupäivän. Hän tietää että hänen on muutettava Yön taloon pian. Ennen sitä hän käy kotona, jossa hänen vanhempansa eivät yhtään riemastu asiasta.

Yön talossa nukutaan päivällä ja käydään koulua yöllä. Zoey tottuu siihen nopeasti. Kouluaineet ovat hyvin erilaisia kuin meillä. Myös koulu on erilainen. Käytävillä kulkee vapaita kissoja. Zoey haluaisi oman kissan mutta kissat valitsevat omistajansa.

 Zoey saa Yön talossa ystäviä, vihollisia ja uuden ihastuksen.

Osa nuorista menehtyy muutoksen aikana, mutta mitä heille tapahtuu sen jälkeen ja keitä ovat pelottavat pimeyden tyttäret?


Kirja on parempi ja jännittävämpi kuin odotin. Vampyyrit on taas kuvattu erilailla kuin muissa lukemissani kirjoissa. Tässä kirjassa he eivät muutu puremasta vaan heidät merkitään. He asuvat Yön talossa. Jos vampyyri ei muuta Yön taloon hän tulee kipeäksi. Yön talo on jännittävä tapahtumapaikka.

Lempihahmoni  kirjassa on Zoey. Hän on viisas ja hänellä on oma erityislahja. (Vaikka hän ei sitä itse heti ymmärräkkään) Inhokki hahmoni on Afrodite eli pimeyden tytärten johtaja. Hän on ilkeä kaikille ja luulee olevansa paras. Muita tärkeitä hahmoja ovat Heath, (Zoeyn entinen poikaystävä) Kayla, (Zoeyn paras kaveri) ja Stevie Rae sekä Erik.


Aijon lukea seuraavankin osan. (Merkitty aloittaa Yön talo- sarjan) Suosittelen kirjaa nuorille jotka pitävät vampyyri kirjoista  ja jännityksestä. Kirjan loppu oli minun makuuni jopa pelottava. Kuitenkin kirja oli hyvä. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti