tiistai 20. tammikuuta 2015

Valkea kuin lumi (Salla Simukka 2013)

"Lumikki Andersson matkustaa kesällä paahtavaan helteeseen Prahaan. Kauan kaivattu yksinolo katkeaa alkuunsa, kun Lumikkia lähestyy nuori nainen, joka väittää olevansa hänen sisarensa. Nainen, Zelenka, vaikuttaa yhtä aikaa vilpittömältä ja salailevalta.
Perheensä salaisuutta selvittäessään Lumikki joutuu tekemisiin kummallisen uskonlahkon kanssa, joka paljastuu vähin erin vaarallisemmaksi kuin hän olisi voinut koskaan kuvitella. Kohta lahkoa uhkaa suuri tragedia- ja joku aikoo vieläpä kääriä siitä suuret rahat. Zelenka on hengenvaarassa, mutta niin on  Lumikkikin. Armoton helle pitää kaupunkia otteessaan, ja Lumikin täytyy miettiä kerran toisensa jälkeen, kehen hän voi luottaa, kun kenenkään aikeet eivät tunnu olevan puhtaita ja valkeita kuin lumi."

 Lumikki siis matkustaa prahaan ja tapaa sielä kadonneen siskonsa. Ensin lumikki epäilee ja miettii asiaa, mutta sitten hän  päättää uskoa Zelenkaa. Hän tapaa siskonsa monta kertaa. Sisko kuuluu kummalliseen uskonlahkoon. Lumikki yrittää vierailla lahkon talossa, mutta muut lahkolaiset eivät ota Lumikkia lämpimästi vastaan. Taas Lumikki onnistuu sekaantumaan vaarallisiin asioihin. Outoja asioita tapahtuu. Lumikki pääsee pakenemaan jahtaajaa tällä kertaa kylmyyden sijasta kuumaan paikkaan. Lumikki myös vangitaan. Onnistuuko hän pakenemaan? 

Valkea kuin lumi on sarjan toinen osa. Minun oli pakko lainata se, koska edellinen osa oli niin hyvä.
Onneksi lainasin. Toinen osa on yhtä hyvä kuin ensimmäinen. 

Toisessa osassa ihastun Lumikkiin päähenkilönä entistä enemmän. Muiden edellisessä osassa seikkailleitten seikkailut ovat jo ohi eikä heistä juuri kerrota. Uusia tärkeitä henkilöitä ovat Zelenka, muut lahkolaiset ja uudet rikolliset. Lumikki on kirjassa vähemmän syrjäytynyt, kuin edellisessä osassa. Hän saa jopa kaksi uutta ystävää.

Hauska muutos kirjassa on uusi tapahtumapaikka. Lumikki ei ole enää kotona, vaan turistina Prahassa. 

Olen jo lainannut kolmannen osan sarjasta eli Musta kuin eebenpuu. Rakastan sarjan osien nimiä! 
Punainen kuin veri, Valkea kuin lumi, Musta kuin eebenpuu, ihan kuin Lumikki- sadussa. :)
Odotan jo luottavaisin mielin kolmatta osaa, vaikka se onkin äänikirjana uhkaavan lyhyt, vain neljä tuntia. Kirja on erittäin hyvä ja suositelen lukemaan tai kuuntelemaan sen äänikirjana jos olet lukenut kirjan Punainen kuin veri ja pidit siitä. Toisen osan voi oikeastaan lukea, vaikka ei edellistä osaa olisi lukenutkaan. Vaikka se on jatko-osa se on silti mielestäni melko itsenäinen osa. :)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti