tiistai 6. tammikuuta 2015

Jäniksen vuosi (Arto Paasilinna 1975)

"Vatanen säntäsi pankista kadulle. Hän lähti juoksemaan jalkakäytävää pitkin niin nopeasti kuin suinkin kintuistaan pääsi. Vastaantulijat jäivät ällistyneinä katsomaan miestä, joka pötki pakoon pankista kädessään kori, josta pilkistävät esiin pienet jäniksenkorvat."

Tämän kirjan luin lukudiplomia varten. Oletin että kirja olisi ollut huonompi, koska yleensä en pidä suomalaisista kirjoista. Varsinkin se että kirja on aika vanha (verrattuna kirjoihin joita yleensä luen) sai minut epäilemään. Kirja on kuitenkin ihan siedettävä. Se kertoo miehestä joka hoitaa jäniksen poikasta, joka on jäänyt auton alle ja jonka toinen takakäpälä on poikki. Jänis kesyyntyy ja se on miehen mukana koko kirjan ajan. Jänis ja Vatanen matkustelevat ympäri Suomea kirjassa. He kokevat kaiken yhdessä aina pidätyksistä karhun hyökkäyksiin. 

Kirja on helppo lukuinen, mutta se sisältää paljon kirosanoja. Vaikka kirja on  paljon parempi kuin oletin en ehkä kuitenkaan jaksaisi lukea sitä enää uudelleen. (Toista kertaa) Lukudiplomi kirja valintana se on kuitenkin ihan hyvä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti