tiistai 21. heinäkuuta 2015

Vampyyripäiväkirjat 3 Verivala (L.J. Smith 1991)

Vampyyriklassikon kolmas osa
"Rakkaus tappaa. 

Elena Gilbert on tottunut siihen, että hänen suosiostaan kilpaillaan.
Mutta kun komeat nuoret veljekset, Stefan ja Damon Salvatore, alkavat taistella hänestä, Elena pelkää, että kamppailu päättyy jommankumman kuolemaan.

Samaan aikaan, kun veljekset ottavat toisistaan mittaa, väkivaltaisten rikosten aalto jatkuu Fell´s Churchin pikkukaupungissa. Joku kylvää kaupungissa kuolemaa ja janoaa myös Elenan verta.

Elenan on saatava selville, kuka on veritekojen takana. Muuten hän ei voi pysäyttää pahuutta, joka tuhoaa kaiken tielleen sattuneen." 

Elenan elämä muuttuu hankalaksi. Kaikki luulevat hänen kuoleen, mutta tosiasiassa hänestä on tullut vampyyri. Nyt hän joutuu piilottelemaan ihmisiltä todellista luontoaan seuranaan ainoastaan Damon ja Stefan, jotka ovat hänen kaltaisiaan. Mutta mikä on toinen voima ja mitä sillä on Elenaa vastaan? Fakta on että se on pysäytettävä ennen kuin liian monille käy huonosti. Ja ehkä Damon ei olekkaan kaiken pahan alkuunsaaja...

Sivuja: 208 
Arvosana: 9+ 

Lukunäyte s.7
"Elena jäi liikkumatta seuraamaan kamppailevia hahmoja useiden minuuttien ajaksi. Hän oli unohtanut, miksi oli alun perin tullut paikalle, miksi hänen mielessään kaikuneet taistelun äänet olivat houkutelleet hänet metsäaukealle.  Näin läheltä kuultuna kaksikon viha, raivo ja kipu saivat aikaan korvia huumaavan metelin, oli kuin hahmot olisivat huutaneet äänettömästi. Kaksikko oli uppoutunut kuolonkamppailuun."

Jees, nyt päästään jo asiaan!! Tästä kirjasta ei enää jännitystä kamalasti puuttunut!
Loppuratkaisu todella yllätti ja sai minut oikeasti miettimään mitä seuraavassa osassa tapahtuu!! Sain kirjan nopeasti luettua vauhdikkaan juonen ansiosta. Lainaan kirjastosta varmasti myös seuraavan osan kun ehdin.
Kirjassa on jälleen tapahtumapaikkana tuttu pikkukaupunki Fell´s Church, joka mielestäni on ihan mielenkiintoinen tapahtumapaikka. Plussaa voisin tälle osalle antaa myös siitä että Damonista on kerrottu Verivalassa enemmän kuin muissa osissa. Tässä osassa myös muut tutut hahmot saavat lisää huomiota osakseen. Myös Elenasta pidän enemmän kuin sarjan ensimmäisen osan lukemisen aikaan, vaikka edelleen kuvittelen hänet mielessäni juuri samannäköiseksi kuin sarjassa, enkä sinisilmäiseksi blondiksi. Ja tosiaan tässä osassa kaikkien kolmen osan arvoitukset saavat selvennystä. Täytyy kyllä myöntää että en arvannut kuka/ mikä toinen voima on. Ehkä sinä arvaat paremmin... Tai sitten et :)

Suosittelen kirjaa edelliset osat lukeneille, ja vaikka edelliset osat olisivat tuntuneet hiukan tylsiltä kannattaa silti antaa Verivalalle mahdollisuus :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti