keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Haluatko velhoksi? (Diane Duane 1983)

"Kun kolmetoistavuotias Nita pakenee kiusaajia kirjastoon, hän löytää sieltä pienen punaisen opuksen, jonka kannessa lukee Haluatko velhoksi? Nita vie kirjan kotiin ja alkaa perehtyä sen huikeaan sisältöön. Teos osoittautuu velhouden oppikirjaksi. Sen taikoja kokeillessaan Nita tutustuu uuteen velhoystävään Kitiin, jonka kanssahän joutuu suuren tehtävän eteen. Korvaamaton Kuutamoyön kirja on kadonnut ja jos se päätyy vääriin käsiin, maailma on tuhon oma. 
Nita ja Kit kävelevät ilmassa pilvenpiirtäjien huippujen korkeudella ja hyppäävät maailmanportin kautta toiseen todellisuuteen, pimeään koneiden kaupunkiin, jossa helikopterit, taksit ja kuorma-autot elävät omaa pahantahtoista elämäänsä. Miten taikuuden saloja vasta opetteleva parivaljakko selviytyy hurjasta seikkailustaan outojen, ihmeellisten ja pelottavien voimien keskellä?"


Haaste kohta 29.Kirja, jossa on taikuutta :)

Törmäsin tähän kirjaan siskoni avulla. Hän lainasi sen kirjastosta luettavaksi ja niin minäkin päätin lukea sen ennen palautusta. Alku vaikutti lupaavalta, mutta sitten alkoi tulla myös kohtia, jolloin en olisi millään jaksanut lukea. Kirjassa oli mielestäni myös muutama aika sekava kohta. Vauhtiin päästyäni sain kirjan kuitenkin luettua nopeasti loppuun. Toinen maailma olisi voinut olla mielenkiintoisempikin, mutta se on silti mielenkiintoinen paikka. Kirja on ihan ok.

Lukunäyte s. 61
"Tuntui siltä kuin olisi seissyt keskellä pyörremyrskyä, joka ei suinkaan singonnut heitä kaukaiseen Ozin maahan, vaan repi katot kodeista, läväytti seinät maahan kuin laastikukan terälehdet ja jätti heidät häkeltyneinä ja epäuskoisina keskelle savun ja kadotettujen äänten sekamelskaan."

"Nita tunsi hukkuvansa, kun hänen päälleen ryöppysi pieninä siruina ääniä ja näkyjä ja makuja ja tunteita ja ajatuksia jotka eivät olleet hänen omiaan, mielipuolisesti yhtaikaamieleen tulvivia kuvia jotka olivat peräisin toisista universumeista, toisista maailmoista, toisilta ajoilta. "

Arvosana:  7-
Suosittelen koneiden ja velhouden ystäville :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti