torstai 23. heinäkuuta 2015

Kesytön (Elina Rouhiainen 2012)

"Kertasin mielessäni viime kuukausien tapahtumat. Äitini oli kuollut. Olin muuttanut pieneen kylään enoni luokse; enon, josta en ollut kuullutkaan vielä muutamaa kuukautta aikaisemmin. Minulle oli selvinnyt, että maailmassa oli paljon sellaista, minkä olin aina luullut olevan satua. Ihmissudet olivat totta, ja mikä merkillisintä, minä elin heidän kanssaan.
Ja laumanjohtajan poika oli juuri kertonut minulle, että hän oli valmis uhmaamaan omiaan, jotta voisi olla minun kanssani. Minun."

Äidin kuolema tulee 17-vuotiaalle Raisalle tietoon eräänä päivänä polisiin kolkuttaessa rakkaan Kallion asunnon kotioveen. Raisan on pakko pakata laukkunsa ja muuttaa tuntemattoman enon luo korven keskelle Hukkavaaraan, kylään jossa hän pääsee selvittelemään äitinsä menneisyyttä. Kyläläiset kuitenkin suhtautuvat Raisaan oudon viileästi. Ensimmäisenä yönään Hukkavaarassa Raisa näkee öisellä retkellään metsässä suden. Hukkavaara onkin tunnettu susistaan. Lukiosta Raisa saa ystäväkseen Nikon, joka Raisan tapaan on taiteilijasielu. Lukiossa Raisan silmiin osuu myös Mikael, poika jota kaikki tuntuvan kunnioittavan ja ehkä jopa pelkäävän. Raisa huomaa ajan kuluessa ihastuvansa Mikaeliin, mutta yhtenä päivänä kaikki muuttuu kun Mikaelin silmissä välähtää kultainen katse tutun sinisen tilalla...

Olipa taas mielenkiintoinen sarjan aloitus :)  Tässähän hukkuu kirjojen mereen kun on niiin paljon luettavaa... Tästäkin on vaan pakko saada seuraava osa :) Elikkäs! Kesytön on mielestäni erittäin hyvä kirja. Se aloittaa Susiraja- sarjan. Kun lainasin sen kirjastosta takakansi tekstin perusteella en tajunnut että se on kotimainen. Yleensä fantasia kirjoista tulee mieleen jokin ei-kotimainen kirja ja tämä yllätti positiivisesti. Lisäksi tapahtuma paikkanakin on Suomi! Kirjasta tuli jostain syystä vahvasti Twilight mieleen. Ehkä samankaltaisten tapahtumien vuoksi, mutta mielestäni myös tekstin sävyn vuoksi. (Ainakin Raisan ja Mikaelin romanssin, susien ja uuteen paikkaan muuttamisen takia)
Kirjan juoni ja tapahtumat ovat kiinnostavia, eli ei ollut mielestäni tylsiä kohtia. Myös henkilöt ovat kiinnostavia ja mielenkiintoisia.

Sivuja: 426
Arvosana: 9+

Lukunäyte s.170
"Huoneeni ovi oli selällään. En muistanut jättäneeni sitä niin, mutta toisaalta olin lähtenyt melkoisella kiireellä. Pudotin kassini lattialle ja riisuin takkini. Vasta silloin huomasin, että sängylläni makasi susi." 

Suosittelen kirjaa kaikille jotka pitävät hiukan Twilightia muistuttavista kirjoista. (Eli sis. romantiikka, yliluonnolliset olennot yms.) Lue myös jos haluat tutustua Suomalaiseen fantasiaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti