maanantai 18. toukokuuta 2015

Sininen huone (Mila Teräs 2006)


"Sigridin sisällä kuohuu. Miten hän voi olla raskaana?17- vuotiaana, kun kaikki on ihan kesken?
Onnen tunne on niin hauras, että se menee melkein heti rikki. Hän ei ole vielä valmis äidiksi, ei todellakaan! Tulisipa keskenmeno tai mitä tahansa, jottei hänen tarvitsisi saada tätä lasta. Samassa vatsaa nipistää. Sigrid kauhistuu: onkohan vauvalla kaikki hyvin? "

"Taideopinnoista haaveilevan Sigridin elämä keikahtaa sijoiltaan, kun hän huomaa olevansa raskaana. Ystävät ja sukulaiset kauhistelevat hänen päätöstään pitää lapsi, eikä Sampsakaan ole innoissaan. Kukaan ei kuitenkaan aavista, kuinka Sigridin sisällä kuohuu. Baari-illat jäävät ja kaverit loittonevat, mutta Sigridissä kasvava salaisuus vie hänet vähitellen lähemmäksi omaa historiaansa- ja aikuisuutta."

Sigrid saa kuulla olevansa raskaana. Hän on seitsemäntoista, epävarma ja liian nuori. Häntä kauhistuttaa ajatus lapsesta ja vastuusta.  Mieltä ei rauhoita kaikkien päivittely siitä, miten hänen elämänsä tulee jatkumaan. Jaksaako hän vauvan kanssa. Osaako hän hoitaa sitä? Entä opiskelu? Riittävätkö rahat? Kirja kuvaa Sigridin matkaa, raskautta, elämää vauvan kanssa ja hankaluuksia perheen, ystävien ja suvun kanssa...

Lukuhaaste kohta 28 kirja, jonka nimessä on väri :)

Valitsin tämän kirjan Milan Perhosen varjo kirjan avulla. Tämä kirja on hyvin hyvin erilainen kuin Perhosen varjo ja kuten siitäkin tästä tuli mieleen Kira Poutasen Ihana meri. Edellisessä kirjassa se tuli mieleen syömishäiriön takia ja tällä kertaa toistuvista kohdista joissa kerrotaan Sigridin lapsuudesta. Kirjassa oli mielenkiintoisia asioita ja siitä sai tietoa raskaudesta, mutta jos pitäisi vertailla tätä ja Perhosen varjoa, pidin kuitenkin enemmän viimeksi mainitusta.  Kirja on helppo lukuinen ja suosittelen sitä nuorille lukijoille, jotka haluavat tietää lisää raskaudesta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti