keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Petetty (P.C. Cast ja Kristin Cast 2010)

"Oletko Merkitty, Valittu, Erityinen -tai petetty... Astu Yön talon viettelevään maailmaan!

 Zoey on kotiutunut Yön taloon ja hyväksynyt  kutsumuksensa jumalatar Nyksin tulevana ylipapittarena. Poikaystäväkin hänellä on- tai oikeastaan kaksi... Sitten eräs paikallinen nuorukainen löytyy kuolleena. Jäljet viittaavat vampyyriin ja poliisi haluaa kuulustella Zoeyta. Missä hän oli torstai-iltana kahdeksalta? 
Jotain omituista on tekeillä, joku on petturi. Zoey kutsuu avukseen kaikki viisi elementtiä, niinkuin vain hän pystyy. Mutta tämä kuolemaa kylvävä petos saattaa silti olla hänelle liikaa."

Lukuhaaste kohta 6 Kirja, jonka nimi on yksi sana.

Zoeyllä menee hyvin. Hän on sopeutunut yön taloon. Hän melkein seurustelee Erikin kanssa. Hän on "kukistanut" Afroditen ja on nyt itse pimeyden tyttärien johtaja. Hän pystyy hallitsemaan viittä elementtiä.  Kaikki menee hyvin vanhempien vierailu aikaan asti. Onneksi mukana kuitenkin on ihana isoäiti<3, sillä omissa vanhemmissa ei tunnu olevan mitään hyvää.

 Kauheita alkaa tapahtua kun ystävät ja tutut, ainoat varmat luotettavat alkavat muuttua vihollisiksi...

Pidin tästäkin kirjasta :) Tässä on lähiaikoina tullut luettua monia vampyyriteorioita ja tämä on niistä ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista. Yön talo on jännittävä paikka ja mielenkiintoinen myös. Petetty jatkaa siitä mihin Merkitty jää ja se on Yön talon toinen osa. 

Outo osa tässä kirjassa on Zoeyn poikien kanssa pelleily. Hänellä on entinen poikakaveri Heath, poikakaveri Erik ja lisäksi hänellä on ihastus runoilevaan opettajaa. Asia jäi kirjassa hyvin auki ja en tiedä yhtään kenen puoleen Zo lopulta kallistuu...
Kirjan hahmot opettavat että ystävyys on kaikki kaikessa ja jopa Zon ja Afroditen välit lämpenevät kirjassa, kun Afrodite kasvaa matkan varrella henkisesti. Pakko vielä mainita että viisi elementtiä on kuvattu kirjassa hyvin ja voin tuntea tuulen tuiverruksen kun Zoey kutsuu tuulta luokseen :)

 Lukunäytteet s.146
"Ennen kuin ehdin estää häntä, hän nosti partakoneenterää ja viilsi sillä kaulansa sivua. Lumoutuneena katselin, kun valkoiselle iholle kohosi ohut, kirkkaanpunainen viiru. 
Sitten tunsin sen sieraimissani- täyteläisen, kielletyn ja viettelevän tuoksun. Kuin suklaata, vain makeampaa ja hurjempaa. Parissa sekunnissa pikku auto oli tulvillaan sitä. Se veti minua rajummin puoleensa kuin mikään koskaan ennen. "

"Minun oli saatava maistaa sitä."

"Kieleni työntyi ulos ja nuolin verta hänen kaulaltaan."

Kirjassa oli joitain jopa pelottavia kohtia. Pelottavia ja karmivia. Tapahtumat on kirjassa kuvattu karmivasti ja ystävällisistä hahmoista paljastuu pahiksia. Aion lukea seuraavan osan kun ehdin. En suosittele kirjaa nuorimmille lukijoille. Ekaa osaa suosittelen niille, jotka haluavat lukea jännittäviä kirjoja ja kuulla uusia "vamppyyriteorioita" ja toista osaa ekan lukeneille :) Jos eka osa kammotti ihan hirveästi toista ei ehkä kannata lukea, koska se on vielä jännittävämpi. Kokonaisuutena kirja on todella hyvä ja mielenkiintoista on myös kaksi kirjailijaa :)







 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti