sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Rakastaa ei rakasta (Monta kirjailijaa, 2010)

Tämä teos on kokoelma pohjoismaisia novelleita nuorille. Myös Suomesta on kaksi novellia päässyt mukaan. Siitä on taas kulunut aikaa, kun luin tämän, mutta koitan saada tästä silti pääajatukseni kirjoitettua.

Ensinnäkin voisin kertoa, että olisin varmasti pitänyt tästä kirjasta enemmän paljon nuorempana.
Novellien aiheet ja tarinat ovat opettavaisia ja tarinoita on monenlaisia. Novellit kertoivat niin itsemurhista, ystävyydestä, rakkaudesta kuin erilaisista kulttuureistakin.
Luin vain osan kirjan novelleista ja niissä oli kyllä tosi hyviäkin joukossa. Erityisesti tykkäsin suomalaisen Sari Peltoniemen kirjoittamasta Arpi ja miekka- novellista. Se kiinnitti huomion muiden novellien joukossa erilaisen tarinansa ja ennen kaikkea erilaisen tunnelmansa ansiosta.
Fantasian piirteet tarinassa ainakin erottavat sen muista kirjan novelleista.

Vaikka en kaikkia tarinoita lukenutkaan niin sanoisin, että kirja on hyvää luettavaa esimerkiksi ylä-aste ikäisille. Tarinat ovat opettavaisia ja sopivan lyhyitä myös sellaiselle, joka ei niin kauaa jaksa lukea putkeen😃
Pahoittelen, että tekstit ovat aika lyhyitä ja en ehdi ikinä kirjoittaa heti kirjan lukemisen jälkeen minkä seurauksena olen unohtanut, mitä piti kirjoittaa. Yritän saada raivattua lisää aikaa myös kirjoittamiselle lukion ohella😋

Lista vielä novellien kirjoittajista:
Sari Peltoniemi
Kari Levola
Johanne Algren
Mette Honore ja Birgitte Rasmussen
Marjut S. Kjelnaes
Rakel Helmsdal
Kirste Pallto
Simon Issat Marainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti