sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Diana - Prinsessan viimeinen rakkaus (Kate Snell 2013)

Luin tämän kirjan koulua varten. Valitsin juuri tämän, koska kirjan piti liittyä johonkin maahan ja koska olen käynyt Britanniassa tämä vaikutti kiinnostavalta valinnalta. En myöskään tiennyt Dianasta ennestään oikeastaan mitään ja siksikin halusin lukea tämän.

Prinsessa Diana kuoli onnettomuudessa 1997. Siksi häneltä ei ole voitu kysyä asioita kirjaa varten, mutta Kate Snell on haastatellut Dianan läheisiä ja kysellyt heiltä Dianasta. Luulen, että tämä kirja antaa hyvän yleiskäsityksen Dianasta. Hän oli erittäin kuuluisa, mutta myös erittäin onneton nainen ja hän teki paljon hyvää. 
Minuun Dianan surullisuus ja se miten hän auttoi ihmisiä teki vaikutuksen ja olin liikuttunut lopetettuani kirjan. Erityisesti minua liikutti kirjan lopussa oleva kohta, jossa Dianalta kysyttiin uskooko hän vielä jonain päivänä olevansa onnellinen. Diana vastasi "Ehkä Jumala pani minut maailmaan siksi että tekisin toiset onnelliseksi, ei niinkään siksi että olisin itse onnellinen."

Kirja kertoo kaikista Dianan elämän vaiheista aina lapsuudesta kuolemaan. Se kertoo hänen avioliitostaan ja hänen onnettomuudestaan, ystävistään ja viimeisestä rakkaudestaan.
Suosittelen lukemaan, jos haluat tietää jotain Dianasta tai ylipäätään jostakin kuuluisasta henkilöstä. Kirja oli mielenkiintoinen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti