sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Uusikuu (Stephenie Meyer 2006)

"Bella Swanin mielestä on jotain tärkeämpää kuin itse elämä: Edward Cullen. Vampyyrin rakastaminen on kuitenkin vaarallisempaa kuin hän olisi koskaan voinut kuvitella. Heidän suhdettaan uhkaavat ennakkoluulot sekä läheiset ja rakkaat, ja ongelma on vasta alkamassa. 
18-vuotispäivän kynnyksellä Bella on surullinen, sillä hän ei haluaisi vanheta- Edward kun on ikuisesti 17-vuotias. Vastentahtoisesti vietetyillä syntymäpäivillä hän saa lahjapaperista haavan ja vuotaa verta verenhimoisten vampyyrien edessä..."

Bellan epäonnistuneiden juhlien jälkeen Edward jättää hänet uskoen sillä suojelevansa häntä.
Bella vaipuu pohjattomaan masennuksen ja kivun aikaan ja pohjalta ei ole helppo nousta ylös.
Kuukaudet kuluvat ja Bella mököttää kotona, kunnes eräänä päivänä hän saa syyn vierailla reservaatissa Jacobin luona. Vierailun seurauksena Jacobista tulee Bellan turvasatama ja elämä ja eron aiheuttama tuska alkavat helpottaa.
Tuska kuitenkin palaa kun Jacob yhtäkkiä muuttuu vihamieliseksi ja väittää ettei voi olla Bellan ystävä. Huolestuttavaa on myös tuttu ääni, joka palaa Bellan päähän hänen tehdessään jotain holtitonta...

Lukunäyte s.154
"Auringon lailla Jacob lämmitti jokaista, joka pääsi hänen vetovoimansa piiriin. Se oli hänelle luontaista, osa häntä. Ei siis ihme, että halusin tavata hänet.
En hermostunut sitäkään, kun hän otti puheeksi kojelaudassani olevan ammottavan aukon.
"Onko radio hajonnut?" hän ihmetteli.
"Joo", minä valehtelin.
Hän alkoi sorkkia aukkoa. "Kuka sen irrotti? Tähän on tullut pahat jäljet..."
"Minä itse", minä myönsin.
Hän naurahti. "Parempi sitten että pidät sormesi erossa pyöristä." 

Twilightin uusinta kuuntelu kierros jatkuu...
Pidin tästä enemmän kuin viimeksi kuunnellessani sen. Uusikuu avaa Houkutuksesta tuttujen henkilöiden elämää ja ajatuksia ja antaa heistä paljon lisää tietoa.
Erityisesti Jacobista joka esiintyy tässä osassa paljon. Vampyyrien maailman ja ihmisten maailman rinnalle nousee vielä kolmas maailma.
Kirjoitettavaa varmasti riittäisi, mutta koska Twilightit ovat niin tunnettuja on varmaan turhaa alkaa selostaa kaikkea juurta jaksain.
Suosittelen lämpimästi sekä äänikirjoja että kirjoja. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti